Bertus Rozendal vrijwilliger van het jaar 2013(07-01-2014)

Dit item is verlopen op 18-01-2014.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Epe werd maandag 6 januari ook de winnaar van de Vrijwilligersprijs 2013 bekend gemaakt. De heer Bertus Rozendal uit Epe kreeg de Vrijwilligersprijs van de gemeente Epe uitgereikt door wethouder Jan Berkhoff. De Vrijwilligersprijs is een initiatief van Koppel en van Persbureau Van der Veen in samenwerking met de gemeente Epe.

Bertus Rozendal

De winnaar van de Vrijwilligersprijs, de heer Bertus Rozendal uit Epe, verzorgt al vanaf 1962 voor organisaties licht en vooral ook geluid. Dit deed hij maar liefst 45 jaar ‘bij een baas’, maar in zijn vrije tijd was hij altijd al redder in nood voor verenigingen en instanties. Sinds een jaar of zeven, na zijn pensionering, is hij bijna fulltime vrijwilliger als geluidsman voor allerlei organisaties en clubs. Daarnaast zet Rozendal zich in voor de kerk als het gaat om renovatie en schoonmaken. Ook helpt hij bij voetbalvereniging Oene en is hij actief bij het streekmuseum Hagedoorns Plaatse en het Kulturhus.
De andere genomineerden waren mevrouw Janny Garritsen uit Epe en de heer John Hollander uit Epe.

John Hollander

De heer John Hollander maakt zich op vele verschillende manieren verdienstelijk voor de samenleving. Dertig jaar vervulde hij diverse functies in de hockeywereld. Van jeugdleider en coach tot het geven van cursussen en arbitreren. Ook begeleidde hij G-sporters en voetballers met een verstandelijke beperking bij EZC’84. Hij is vrijwilliger bij stichting mentorschap Veluwe en helpt voor het Eper formulierenteam mensen bij het administreren.

Janny Gerritsen

Mevrouw Janny Gerritsen verleent ook na haar actieve loopbaan in ziekenhuizen hulp aan haar omgeving. Ze doet dat al jaren in onder meer De Boskamp in Epe en in Randerode in Apeldoorn. Daar helpt ze met koffie schenken, werkzaamheden bij de receptie etc. Ook werkte ze jaren bij de Vrijwillige Ambulancedienst, is ze gastvrouw in expositieruimte De Ring in het gemeentehuis en brengt ze huisbezoeken.

Op de foto van links naar rechts: Bertus Rozendal, John Hollander, Janny Gerritsen en wethouder Berkhoff. Fotograaf Harold Makaske.