Beton gestort voor vloer parkeergarage Marktwand (10-07-2014)

Dit item is verlopen op 12-07-2014.

Sinds vanochtend 05.00 uur wordt het beton gestort voor de vloer van de parkeergarage. Nadat het beton is gestort zal deze glad worden afgewerkt. Na de zomervakantie worden de wanden en het dak van de parkeerkelder gemaakt.

Het storten van beton en het glad afwerken ervan zal in een keer gebeuren en  zorgt voor enige geluidsoverlast ook 's nachts en zal waarschijnlijk twee dagen duren. Deze geluidsoverlast is helaas niet te voorkomen.

Bouwkraan

In het midden van het bouwterrein staat inmiddels een grote  bouwkraan, die het hele bouwterrein tijdens de bouw kan voorzien van materiaal. Deze kraan blijft ook staan tijdens de bouw van de Marktwand en Markthal zelf. Pas als de bouw bijna gerealiseerd is, wordt de kraan weggehaald en de achtergebleven opening in het dak van de parkeergarage gedicht.

Vrachtverkeer

Met de aannemer zijn afspraken gemaakt over de werkzaamheden tijdens de bouw. Eén daarvan betreft het vrachtverkeer. Dat volgt bij de aanvoer de route vanuit zuidelijke richting: Hardenbrink-Stationsstraat, en gaat vervolgens richting de Verbindingsweg. De afvoerroute loopt via de Verbindingsweg-Martinusplein-Hoofdstraat richting de A50. De aannemer zorgt ervoor dat er tijdens het laden en lossen van vrachtwagens veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Denk hierbij aan tijdelijke afsluitingen rondom de vrachtwagens die laden en lossen.

Parkeerplaatsen

Door de werkzaamheden is het centrum van Epe minder goed bereikbaar en neemt het aantal parkeerplaatsen af. De gemeente Epe adviseert inwoners om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld op minder drukke tijden boodschappen te doen. Er is extra parkeergelegenheid gerealiseerd aan de Brinklaan (behalve op woensdag als daar de weekmarkt is). De gemeente Epe heeft verder 19 parkeerplaatsen gehuurd van Rabobank Epe (Prinses Julianalaan) voor medewerkers van de gemeente. Vanaf nu parkeren zij hier ook de auto. Hierdoor neemt de parkeercapaciteit op het Sint Martinusplein en Marktplein voor bezoekers en winkelend publiek aanzienlijk toe.

Overlast in het centrum

De komende periode wordt gewerkt aan het  aantrekkelijk maken van het centrum. Dit brengt overlast met zich mee. De gemeente Epe probeert die overlast zo beperkt mogelijk te houden en luistert hierbij ook naar de omwonenden en winkeliers.

Nieuwe marktwand klaar in 2015

Als alles volgens planning verloopt, zijn alle werkzaamheden rond de zomervakantie van 2015 afgerond. Dan zijn de nieuwe Marktwand, de markthal en de parkeerkelder klaar. Ook is dan het gebied vanaf het gemeentehuis tot en met het oude raadhuis opnieuw ingericht.