Bijeenkomst ‘De Kanteling in de praktijk’(07-05-2013)

Dit item is verlopen op 22-05-2013.

Op dinsdag 21 mei organiseren de gemeenten uit de Regio Stedendriehoek de bijeenkomst  ‘De Kanteling in de praktijk’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor partners binnen het sociale domein, waaronder zorgaanbieders, maatschappelijke organisaties en gemeenten. 

De Kanteling: wat is dat?

Niet alleen kijken naar wat mensen niet kunnen, maar vooral naar wat mensen wel kunnen. Kort gezegd is dat De Kanteling. Wat hebben inwoners aan eigen kracht en talent? Wat kan de omgeving aan ondersteuning bieden? Wat kunnen vrijwilligers betekenen?  Zijn er ook groepsactiviteiten mogelijk naast alleen individuele hulp? Deze manier van kijken vraagt een andere manier van denken. Het vraagt om creativiteit en vooral: dóen. Want met mooie woorden als eigen kracht en zelfredzaamheid zijn we er natuurlijk nog niet. Er is werk aan de winkel om daadwerkelijk invulling te geven aan deze begrippen.

Kantelen doen we samen

De Kanteling is niet alleen iets van de overheid. Iedereen moet kantelen: de inwoners zelf, de samenleving, de professionals, de ambtenaren en bestuurders. We hebben elkaar nodig om vorm te geven aan deze nieuwe visie op ondersteuning van de mensen die dat nodig hebben. Het beperken van de (elk jaar weer) stijgende zorgkosten speelt daarbij een rol. Het is niet langer vol te houden om het systeem van zorg zoals we dat nu kennen, voort te zetten. Maar bovenal doet De Kanteling ook meer recht aan mensen, omdat het hen niet beperkt tot hun probleem of aandoening. De beweging van De Kanteling vraagt om samen leren en samenwerken. In de bijeenkomst op 21 mei wordt de kennis die al is opgedaan met elkaar gedeeld en wisselen professionals de ervaringen met veelbelovende kanteling-proof projecten met elkaar uit.

Kantelt u ook mee?

Er is nog een aantal plekken beschikbaar voor de conferentie op 21 mei. De conferentie start om 16.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Locatie is het stadhuis in Apeldoorn, Marktplein 1. U kunt zich aanmelden via [email protected].

Regio Stedendriehoek - Apeldoorn - Brummen - Deventer - Epe - Lochem - Voorst - Zutphen