Bijstandsgerechtigden uit Epe ‘Direct Actief’(03-03-2014)

Dit item is verlopen op 13-03-2014.

Sinds februari volgen 15 bijstandsgerechtigden uit Epe het programma 'Direct Actief' een activeringsprogramma van het Werkplein Activerium in Apeldoorn.

De kandidaten worden hierbij intensief getraind en ondersteund bij het vinden van een betaalde baan. Investeren in mensen en hun talenten benutten. Dat is het doel van het ‘Direct Actief’-trainingsprogramma, waarmee het Werkplein Activerium mensen vanuit de bijstand weer naar werk begeleidt.

Trainingsprogramma

Het programma vindt de eerste vier weken plaats in het trainingscentrum van de Feluagroep. Wethouder René de Vries bezocht het trainingscentrum op 27 februari. Wethouder Johan Kruithof en Projectmanager Hans Willem Pas van de gemeente Apeldoorn gaven tekst en uitleg over de aanpak en de werkwijze van Direct Actief. Daarnaast sprak wethouder de Vries met enkele deelnemers uit Epe, om te horen hoe zij het programma ervaren. De Vries:”Vooral de persoonlijke aandacht, de intensieve begeleiding, de sollicitatietips en de ondersteuning in het contact met werkgevers is van grote waarde en succesvol."

De ervaringen met ‘Direct Actief’ zijn goed. Na de eerste fase van vier weken stroomt circa 40% van de Apeldoornse deelnemers door naar betaald werk en 30% begint aan de tweede fase: een leerwerkstage.
Reden genoeg voor de gemeente Epe om ook gebruik te maken van ‘Direct Actief’.