Brand in de Beekstraat(09-02-2014)

Dit item is verlopen op 16-02-2014.

Aan de Beekstraat in Epe heeft zondagochtend een woningbrand gewoed. De brand brak tussen 05.00 uur en 05.30 uur uit. De brand werd bestreden door korpsen uit Epe, Oene, Oldebroek en Vaassen en er werd een hoogwerker uit Elburg ingezet. Rond 7.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Slachtoffers

De brandweer heeft een persoon uit het pand gehaald. Deze persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede persoon is met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Geringe hoeveelheid asbest

Er is een geringe hoeveelheid asbest(resten) vrijgekomen. Het betreft een gebied van maximaal 50 meter vanaf de woning tot en met het tegenovergelegen tankstation. Buurtbewoners in de rookrichting is geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. De gemeente schakelt een asbestsaneringsbedrijf in. De Beekstraat is tot nader orde voor sanering afgesloten ter hoogte van het kruispunt Tongerenseweg.

Oorzaak

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Zwart water

Door de grote hoeveelheid water die voor de bluswerkzaamheden is gebruikt, kan er zwart water uit de kraan komen. Na uitstromen van water met een zwarte kleur is water weer gewoon drinkbaar.