Bronzen gemeentepenning voor mevrouw Jo Post(07-01-2014)

Dit item is verlopen op 17-01-2014.

Op maandag 6 januari hebben burgemeester Hans van der Hoeve en wethouder Jan Berkhoff de bronzen gemeentepenning uitgereikt aan mevrouw Jo Post. In december 2013 is de ‘Jo Postprijs’ voor de 25e keer uitgereikt. Na 25 jaar stopt mevrouw Jo Post met het uitreiken van de, naar haar vernoemde, prijs. Het college van B&W van de gemeente Epe vindt dit een mooi moment om mevrouw Jo Post zelf een blijk van erkenning te geven voor al haar vrijwillige inzet in de vorm van een bronzen gemeentepenning.

Ieder jaar wordt er begin december de Jo Postprijs uitgereikt aan een vrijwilligers-organisatie die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap in Epe. De Jo Postprijs werd ingesteld tijdens een bijeenkomst in de Buurthoeve van De Hoge Weerd 25 jaar geleden. Daar werd mevrouw Jo Post, na een arbeidzaam leven en veel vrijwilligers- en bestuurderswerk, in het zonnetje gezet. De toenmalige directeur van Koppel kondigde de instelling van een prijs aan voor een project in de gemeenschap dat er uit steekt.

Sindsdien is elk jaar de prijs uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie. Mevrouw Jo Post heeft de uitreiking daarbij alle 25 keer zelf gedaan. De prijs werd naar mevrouw Post vernoemd, omdat zij gezien wordt als de verpersoonlijking van vrijwillige inzet. Mevrouw Post was altijd zeer actief binnen de Buurtraad Hoge Weerd. Ze was altijd aanwezig, zeer betrouwbaar en stond voor iedereen in de wijk klaar. Haar inzet bestond daarnaast uit het uitvoeren van vele activiteiten binnen de buurt en het uitvoeren van allerlei vrijwilligersklussen. Zij werd daarmee gezien als zeer waardevol in de wijk en als een voorbeeld voor anderen.