Bulgaarse delegatie op werkbezoek(21-06-2013)

Dit item is verlopen op 05-07-2013.

Vrijdag 21 juni jl. ontvingen burgemeester Hans van der Hoeve en wethouder Jan Berkhoff een delegatie uit Bulgarije. De delegatie bestond uit de burgemeester van Lovech, de viceburgemeester van de hoofdstad Sofia en een aantal beleidsmedewerkers. Zij kwamen in gezelschap van de heren Wools en Machiela, directeur en bestuurssecretaris van Stichting De Passerel.

De Passerel heeft meerdere woonvoorzieningen en dagcentra voor volwassenen en kinderen met een beperking. In Epe zit bijvoorbeeld Het Los Huus, De Vlijt en De Buurtwinkel in Epe en Oene. De Passerel is al meer dan tien jaar actief in Bulgarije. Zij werken nauw samen met verschillende Bulgaarse instanties. Ze ondersteunen de Bulgaarse nationale overheid in het doorvoeren van hervormingen op het gebied van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking. Maar ze zijn ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de gemeenten Lovech en Sofia.

Zo hebben medewerkers van De Passerel samen met de gemeente Lovech een werk- en activiteitencentrum in Lovech gerealiseerd en wordt er binnen dezelfde gemeente momenteel druk gewerkt aan een drietal woonvormen voor kinderen van 0-18 jaar (vergelijkbaar met De Passerel).

De delegatie uit Bulgarije brengt een aantal dagen een werkbezoek aan de locaties van De Passerel. Zo zien ze hoe De Passerel een zorg- en dienstverleningsaanbod realiseert voor een brede, uiteenlopende doelgroep.