Burgemeester reikte predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan Dennenheuvel(04-02-2013)

Dit item is verlopen op 18-02-2013.

Overhandiging predicaat Hofleverancier DennenheuvelTijdens het honderdjarig bestaan van hotel/restaurant Dennenheuvel in Epe zaterdag 2 februari jl. reikte burgemeester Van der Hoeve het predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan Dennenheuvel.

Hotel/restaurant Dennenheuvel kenmerkt zich van oudsher door een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en een hoge mate van gastvrijheid. Daarbij neemt het bedrijf binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats in Epe en omgeving in en geniet het internationale faam. “Ik ben er trots op dat we nu een hofleverancier in de gemeente hebben. Dennenheuvel is dat meer dan waard”, aldus burgemeester Van der Hoeve.

Dennenheuvel opende op 2 februari 1913 haar deuren. Willem Vruggink was de eerste eigenaar. Miranda en Rob van Uden leiden tegenwoordig het bedrijf.

Het hotel genoot zowel in plezierige als in onplezierige tijden internationale faam. In oorlogsjaren deed Dennenheuvel dienst als verblijf van de Landwacht en als hospitaal voor de geallieerden. Bekend is het verhaal van een Canadese officier, die aan de dood ontsnapte toen hij via het toiletraampje wist te ontkomen. Later werd het hotel nog een doorgangshuis voor Canadezen en geëvacueerden.

Wat begon met zes kamers met koud stromend water en een restaurant, groeide uit tot een viersterren hotel met alle luxe voorzieningen als sauna en stoombad. Het gebouw is één van de weinige met nog een authentieke uitstraling. Dennenheuvel maakt zoveel mogelijk gebruik van de diensten van bedrijven uit de regio.