Burgemeester Van der Hoeve ‘doopt’ Boot van vermaak(10-07-2013)

Dit item is verlopen op 24-07-2013.

In het kader van de Veluwse Waterweek (6 t/m 13 juli) is 10 juli het kunstwerk de Boot van vermaak ‘gedoopt’ bij de vijver in het Beekpark bij kunsthuis KEK in Epe. De boot is een ontwerp van Jan Sickmann uit Oene.  Burgemeester Van der Hoeve en baron van der Feltz doopten de boot op een kunstzinnige wijze, samen met de kunstenaars Jan Sickmann en Lammy Alons.

Jan Sickmann en Lammy Alons, beiden kunstenaar en lid van het Kunsthuis KEK, hebben aan de 6 meter lange ijzeren boot gewerkt om deze te buigen, te lassen en te omwinden. 

De naam van het kunstwerk refereert naar de geschiedenis van het Beekpark. Dit park met vijver heette vroeger namelijk de ‘tuin van vermaak’, destijds aangelegd door de kinderen van Gustaaf Willem van der Feltz. In 1939 kocht de gemeente de tuin en de aangrenzende villa Vijvervreugd . De tuin werd Emmapark, het huis werd voor verschillende doeleinden gebruikt.

Kunsthuis KEK heeft het actuele regionale thema Veluwse Waterweek aangegrepen om te verrassen met een boot in het centrum van het dorp.