Burgemeesters eren zes 'Redders van Drenkeling'(07-10-2013)

Dit item is verlopen op 23-10-2013.

Burgemeester Van der Hoeve van de gemeente Epe en burgemeester Penninx van de gemeente Voorst reikten op vrijdag 4 oktober 2013 onderscheidingen uit aan zes mensen die op 19 december 2012 de bestuurder van een te water geraakte auto redden.

Lisanne Nikkels ontving een oorkonde omdat zij direct hulp inschakelde op het moment dat ze de auto te water zag gaan. Naast haar vader, alarmeerde ze Wien van Beek, Leon Doornewaard, Wilfred Kollen en Tom Rodenburg die in de buurt aan het werk waren. Deze vier heren ontvingen een oorkonde voor hun alerte optreden toen ze de melding kregen van het ongeval.

Ze kwamen meteen in actie en konden met een kraan de auto met inzittende veilig op het droge krijgen. Vader Nikkels ontving een zilveren penning omdat hij snel ter plaatse was, het slachtoffer reanimeerde en op die manier een cruciale rol speelde in het redden van het slachtoffer.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen stelt zich ten doel om alles te bevorderen dat kan leiden tot voorkoming van verdrinking en tot ontwikkeling van het reddingwezen voor zover dit op het redden van drenkelingen in de ruimste zin betrekking heeft. Dit realiseren zij onder andere door succesvolle redders te bekronen.