Campagne Thuis wonen, nu en later(01-03-2016)

Dit item is verlopen op 20-03-2016.

De informatiecampagne ‘Thuis wonen, nu en later’ is in september 2015 van start gegaan. Deze campagne maakt inwoners van 55 plus bewust van de mogelijkheden om  hun woning aan te passen om zo langer zelfstandig thuis te wonen. Uiteraard op een comfortabele en veilige manier. In september 2015 ontvingen alle 55-plussers in de gemeente Epe een brief over de campagne en de mogelijkheden. De campagne is een initiatief van de gemeente Epe, welzijnsorganisaties Koppel en SWO/E Welzijn & Ondersteuning, woningcorporatie Triada Woondiensten en thuiszorgorganisatie Vérian, met steun van de provincie Gelderland.

Informatiemarkten succesvol: veel praktische informatie 

Op 7 en 14 oktober 2015 is gestart met informatiemarkten. Zo’n 325 inwoners brachten een bezoek aan één van de markten in Epe, Emst, Oene en Vaassen. Diverse bedrijven en organisaties presenteerden op de markt hun producten en diensten en lieten presentaties zien over de campagne, brandveiligheid en valpreventie. “Een goed initiatief. Ik heb veel praktische informatie gekregen vandaag”, aldus de bezoekers die de markten met gemiddeld een 8 waardeerden.

Prijswinnaars

Onder de bezoekers van de informatiemarkten zijn prijsjes verloot. Zo reikte wethouder Dick van Norel wandbeugels, een snoeischaar en handdoek uit aan winnares mevrouw Oomkens uit Epe.

Wethouder Joop van Nuijs overhandigde een waardebon en handbeugels uit aan winnaar meneer Vijfvinkel uit Vaassen. De prijsjes zijn beschikbaar gesteld door de organisaties op de informatiemarkt, zoals Vérian, Carinova, Vos Tuinvisie en HANDIG langer thuis wonen.


 

Te downloaden: