Camping de Wildhoeve is “natuurbrandbewuste recreatieondernemer 2013” (16-05-2014)

Dit item is verlopen op 30-05-2014.

Op vrijdag 16 mei overhandigde burgemeester Hans van der Hoeve een stimuleringsbijdrage van € 2.500,- aan camping de Wildhoeve. Deze bijdrage wordt jaarlijks toegekend aan een eigenaar of beheerder van een recreatieonderneming die maatregelen treft tegen natuurbrand. Het gaat dan om het veiliger maken van het recreatieterrein en daarnaast recreanten beter voorbereiden op de risico’s van een onbeheersbare natuurbrand. “De Wildhoeve vervult daarin een voorbeeldfunctie voor andere recreatieondernemers en verdient daarom deze prijs,” aldus burgemeester Van der Hoeve.

De eigenaren, Karin van der Kaaden en René Zweers, voldoen aan alle gestelde criteria. Zij hebben deelgenomen aan de pilot ‘Zelfredzaamheid’ door een ontruimingsoefening op hun camping te laten organiseren. Naar aanleiding daarvan hebben zij hun bestaande maatregelen voor een ontruiming aangescherpt, alsook de voorlichting naar de recreanten. Komend najaar vindt er wederom een ontruimingsoefening plaats op hun camping en ook in de recreatiebranche (Recro) dragen zij hun verantwoordelijkheidsbesef voor de recreanten uit.

Pilot natuurbrand

De gemeente Epe heeft deelgenomen aan de landelijke pilot ‘Zelfredzaamheid bij natuurbranden’ en in vervolg hierop ook aan de pilot ‘Preventie natuurbranden’. Vorig jaar besloot het college van B&W van de gemeente Epe hier een vervolg aan te geven door een top-7 van maatregelen op te stellen ter bevordering van natuurbrandpreventie. “Natuurbrand vormt namelijk een groot risico in deze regio”, aldus Van der Hoeve. “En het is geen zaak van de overheid alleen, we hebben elkaar nodig. De stimuleringsmaatregel is één van de top-7 maatregelen waarmee we proberen ondernemers te stimuleren het risico op een onbeheersbare natuurbrand serieus te nemen.”