Check uw mobiele telefoon op NL-alert(28-01-2013)

Dit item is verlopen op 05-02-2013.

Maandag 4 februari ’13 rond 12.00 uur zendt de overheid het eerste NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw telefoon geschikt en goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u dan dus niets hoeft te doen.

NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter geïnformeerd.

Als u het controlebericht ontvangt (daar hoeft u niets aan te doen), is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo bent u er zeker van dat u op de hoogte bent als u zich in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt. In 2013 zendt de overheid drie controleberichten uit: op 4 februari, 6 mei en 4 november.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Dit aantal loopt de komende tijd snel op. Wilt u weten of uw mobiele telefoon NL-Alert kan ontvangen, dan kunt u dat nagaan op www.nl-alert.nl

Zie ook http://www.epe.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=60&stukid=20025#titel20025.