Collegeprogramma 2014-2018 gepresenteerd(08-07-2014)

Dit item is verlopen op 29-07-2014.

Het college van B&W van de gemeente Epe presenteerde dinsdag 8 juli het collegeprogramma 'Samen zorgen voor elkaar' voor de komende bestuursperiode (2014-2018). In het collegeprogramma staat waar het college van B&W zich de komende jaren sterk voor maakt: wat willen zij de komende vier jaar in onze gemeente doen? Welke resultaten en activiteiten wil het college realiseren en op welke manier?

In april ondertekenden de partijen Nieuwe Lijn, CDA, SGP-CU, PvdA, GroenLinks en Gemeentebelangen Epe het coalitieakkoord ‘Samen zorgen voor elkaar’. Dit akkoord bevat een aantal thema’s en afspraken op hoofdlijnen. Het (nieuwe) college van B&W heeft dit coalitieakkoord nu verder uitgewerkt in haar collegeprogramma. Het collegeprogramma is onderaan dit bericht toegevoegd.

Wat staat er in het collegeprogramma?

Het collegeprogramma is, net als het coalitieakkoord, verdeeld in zeven thema’s:

  1. Investeren in zorg
  2. Voorzieningen in dorpen en wijken
  3. Meedoen aan de samenleving
  4. Aantrekkelijke woon- en leefomgeving
  5. Duurzame gemeente
  6. Perspectief voor bedrijvigheid en toerisme
  7. Een betrokken overheid.

Bij ieder thema zijn concrete resultaten en activiteiten benoemd.Naast de concrete resultaten en activiteiten per thema staan de volgende hoofdlijnen deze bestuursperiode centraal:

  • De nieuwe taken rond zorg en ondersteuning die overkomen van het rijk (met minder financiële middelen) doen een beroep op creatief en innovatief denken van inwoners, verenigingen, organisaties en gemeente.
  • Voor een toekomstgerichte ontwikkeling liggen actuele visies klaar die verder uitgewerkt gaan worden. Het betreft de toekomstvisie, de woonvisie, de profielen toerisme en duurzaamheid. Een bijdrage leveren aan een gezonde economie komt hier nog bij met als aandachtspunt een vriendelijk ondernemersklimaat.
  • Financieel gezond blijven met een structureel sluitende (meerjaren)begroting. De vele ontwikkelingen, waaronder de decentralisaties, vragen een alerte houding.
  • Een betrokken overheid die dichtbij de inwoners staat met een goede en kwalitatieve dienstverlening en communicatie.