Controle hondenbelasting(19-03-2015)

Dit item is verlopen op 23-04-2015.

In de gemeente Epe krijgt iedereen die binnen de bebouwde kom een of meerdere honden heeft te maken met hondenbelasting. Schaft u een hond aan of verandert het aantal honden, dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen bij het team Belastingen van de gemeente Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn draagt zorg voor het opleggen en innen van gemeentebelastingen in de gemeente Epe.

De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal honden. In de praktijk blijkt dat niet alle honden worden aangegeven. De gemeente voert daarom regelmatig controles uit. Als geconstateerd wordt dat geen aangifte is gedaan wordt een aanslag opgelegd met daarbij eventueel een boete.

Aangifte doen

Meer informatie over de hondenbelasting vindt u op www.epe.nl-hondenbelasting. Hier kunt u met uw Digid online ook aangifte doen. Voor vragen over de hondenbelasting kunt u contact opnemen met het Team Belastingen van de gemeente Apeldoorn, telefoonnummer 14 055.

Huis- aan huis controle

De komende weken worden huis- aan huis controles uitgevoerd door controleurs van het externe bureau Legitiem. De controleurs beschikken over een legitimatiebewijs. Uiteraard kunt u vragen naar deze legitimatie. Ook als u wel aangifte heeft gedaan van uw hond(en) en u al hondenbelasting betaalt kunt u toch bezocht worden door een controleur.