De gemeente komt naar de ouderen toe (22-01-2013)

Dit item is verlopen op 05-02-2013.

Afgelopen zaterdag 19 januari was er in zorgcentrum de Boskamp in Epe een familie- en cliëntendag. De gemeente Epe greep dit moment aan om deze dag in de Boskamp tijdelijk een publieksloket in te richten. Bewoners van de Boskamp konden daar gemakkelijk ter plekke een identiteitsbewijs aanvragen. Er was ook een fotograaf aanwezig om pasfoto’s te maken.

 

Het was de eerste keer dat gemeente en het zorgcentrum op deze manier samenwerkten. Het initiatief hiervoor kwam van de Boskamp. Zowel de bewoners van het hoofdgebouw als van de aanleunwoningen konden van deze dienst gebruik maken. De reacties waren enthousiast en positief. Ruim twintig bewoners vroegen een identiteitsbewijs aan. Familieleden van de bewoners konden hen hierbij begeleiden.

 

Voor sommige bewoners van de Boskamp is het moeilijk om naar het gemeentehuis te komen. Dit geldt ook voor bewoners van andere zorgcentra, zoals de Klaarbeek in Epe en de Speulbrink in Vaassen. Daarom bekijkt de gemeente of ook deze zorgcentra dit jaar bezocht kunnen worden.