De raad bereidt zich voor(17-07-2014)

Dit item is verlopen op 26-07-2014.

Na de vakantieperiode moet de raad belangrijke besluiten nemen over de nieuwe taken die op de gemeente afkomen. Het gaat dan om de jeugdzorg, de Wmo en de participatiewetgeving. De leden van de gemeenteraad van Epe brachten daarom deze week meerdere bezoeken aan organisaties die werkzaam zijn op deze terreinen. Dit onder het mom, een goed begin…

Bij het bezoek aan de Feluagroep in Apeldoorn is duidelijk geworden dat de lokale vertaling en uitvoering van de Participatiewet  het maximale vraagt van alle partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, activeren, begeleiden en aan werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen het pand van Felua-groep werken diverse instanties al samen om vernieuwende samenwerkingsconcepten te toetsen aan de (arbeids)praktijk.

In het  wijksteunpunt Bloemfontein hebben raadsleden een goed beeld gekregen van het functioneren van een wijksteunpunt in de praktijk. Gebruikers en vrijwilligers weten het wijksteunpunt te vinden voor hun verschillende activiteiten, maar ook voor de spreekuren van de verschillende organisaties.

Vervolgens zijn de raadsleden en het college van B&W bijgepraat over de huidige ontwikkelingen op landgoed Tongeren. Meest in het oog springend is de biologische boerderij Buitengewoon die in aanbouw is, waar werk is voor  mensen met een zorgvraag. Er wordt  o.a. samengewerkt met Intraverte en Natuurtalent.

Met een gezellig samenzijn is het vergaderseizoen afgesloten.