Dementiemarkt succesvol verlopen(29-09-2014)

Dit item is verlopen op 07-10-2014.

Afgelopen zaterdag werd met succes – ruim 80 bezoekers - de eerste dementiemarkt gehouden in het Kulturhus in Epe.  In de marktkramen konden bezoekers voor informatie en advies  terecht bij  allerlei organisaties op het gebied van wonen, zorg, welzijn en hulpmiddelen in relatie tot dementie. 

De opening werd verzorgd door wethouder Dick van Norel die het belang van goede informatie en advies voor mensen met dementie, hun familie vrienden en mantel-zorgers nog eens onderstreepte.

De dementiemarkt werd door het Netwerk Dementie Oost-Veluwe georganiseerd in samenwerking met de SWO/E Welzijn Ondersteuning Epe en de gemeente Epe. De dementiemarkt wordt in de regio Oost-Veluwe iedere twee jaar gehouden maar was nu voor het eerst in Epe. Het thema van de markt was ‘Actief en Bewegen’ omdat uit onderzoek is gebleken dat dit een gunstige uitwerking kan hebben op mensen met dementie. 

Geheugensteunpunt in Epe

De dementiemarkt vormde verder het startpunt voor de komst van een geheugensteunpunt in de gemeente Epe. Het geheugensteunpunt gaat op 6 oktober 2014 in Kulturhus EGW van start. Mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers kunnen hier op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur voor informatie, advies en activiteiten terecht. Voor meer informatie over het Netwerk Oost-Veluwe verwijzen wij u naar www.netwerkdementie.nl.