Duiker over de Grift geplaatst(12-09-2013)

Dit item is verlopen op 21-09-2013.

Donderdag 12 september is de duiker over de Grift, aan de Oenerweg in Epe, geplaatst. Het werk rond de plaatsing verloopt voorspoedig. De Oenerweg is daarom eind volgende week weer open voor al het wegverkeer. In totaal is de weg drie weken afgesloten geweest en de duiker(brug) kan er dan de aankomende zestig tot tachtig jaar weer tegenaan.

De gemeente heeft 58 bruggen in haar beheer. In 2011 en 2012 zijn al deze bruggen beoordeeld. De 32 betonnen bruggen zijn daarnaast op sterkte getoetst. Daarvan worden er drie vervangen, één in Epe en twee in Oene. Op dit moment wordt ook de brug over de Grote Wetering aan de Deventerweg in Oene vervangen. Deze werkzaamheden zullen circa 12 weken duren.

Water verbinden

Een duiker(brug) is een civieltechnische verbinding die onder wegen ligt en bedoeld is om water met elkaar te verbinden. Daardoor is er een betere doorstroming en afvoering van het oppervlakte water. Omdat de Oenerweg in Epe veel gebruikt wordt, is niet gekozen voor een 'traditionele' brug maar een duikerbrug. Deze kan namelijk vier keer zo snel worden aangelegd.

Meer foto’s van de duiker vindt u via www.facebook.com/gemeenteepe.