Een carnaval van NIX: geen alcohol onder de 18!(24-02-2014)

Dit item is verlopen op 13-03-2014.

Tijdens het carnavalsweekend geldt ook: geen alcohol onder de 18! Hier wordt op gecontroleerd en jongeren onder de 18 jaar in het bezit van alcohol zijn strafbaar en kunnen een boete krijgen.

Verder is alcohol verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar uiteraard ook niet toegestaan.

Schadelijk voor de hersenen

Als een kind zijn eerste glas alcohol drinkt, dan is dat vaak de start van een patroon van vaker en meer drinken. Tijdens carnaval zelf, of daarna, thuis of op verjaardagen en feesten. Terwijl we weten dat alcohol schadelijk is voor de hersenen. Hersenen ontwikkelen zich tot het 24e levensjaar en alcohol beïnvloedt deze ontwikkeling sterk.

Enkele tips

  • Spreek van te voren af dat uw kind tijdens het carnaval niet drinkt.
  • Maak ook met de volwassenen met wie u op stap gaat de afspraak dat zij uw kind geen alcohol aanbieden.
  • Doe ook geen scheutje alcohol in de frisdrank van uw kind.
  • Blijkt dat uw kind toch gedronken heeft, bespreek dit dan de volgende dag op een rustig moment. Geef duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.

Voor meer informatie kijk op www.hoepakjijdataan.nl. Hier staat meer informatie voor ouders. Of stuur een mail naar [email protected].

Dit is een artikel in het kader van de gemeentelijke inzet om het alcoholgebruik van de jeugd te matigen, samen met politie, Halt, Tactus, GGD Noord- en Oost-Gelderland en plaatselijke partners.