Eerste Repair Café in Vaassen(19-08-2013)

Dit item is verlopen op 03-09-2013.

Zaterdag 17 augustus was het eerste zogenaamde Repair Café binnen de gemeente Epe. Dit Repair Café werd gehouden in wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen. Burgemeester Hans van der Hoeve opende het café. 

Logo Repair CaféWat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van allerlei spullen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de ‘reparatiedeskundigen’ ter plaatse aan de slag om mogelijke reparaties uit te voeren. Het gaat om allerlei spullen, zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om reparaties uit te voeren.

De SWO/E heeft samen met de Vrijwillige Hulpdiensten in Epe en Vaassen het initiatief genomen voor dit Repair Café. Repair Cafés worden ook al in veel andere steden en dorpen in het land georganiseerd. Het is een concept dat ervoor zorgt dat mensen anders tegen hun eigen spullen aan kijken: het gaat om het bevorderen van duurzaamheid, en het tegengaan van verspilling, het beperkt de hoeveelheid afval en daarnaast wordt er kennis over het repareren gedeeld en er zit ook nog eens een sociaal aspect aan omdat mensen elkaar ontmoeten en helpen.