Epe komende maanden op de schop(26-04-2013)

Dit item is verlopen op 15-11-2013.

De aankomende maanden worden er verschillende werkzaamheden in en rond het centrum van Epe uitgevoerd. Het glasvezelnetwerk is al aangelegd. Daarmee is de gemeente klaar voor de (digitale) toekomst. Verder wordt het centrum van Epe nog mooier. Er komt een nieuwe Marktwand en het marktplein wordt vernieuwd. Ook worden kruispunten op de ring veiliger en daarnaast gaat de provincie de N309 aanpakken.

Mooie ontwikkelingen, maar we willen de zaken goed op elkaar afstemmen en de overlast zoveel mogelijk beperken, aldus wethouders De Vries en Van Nuijs.

Beter bereikbaar, veiliger en mooier

Over alle afzonderlijke projecten gaan we natuurlijk tijdig communiceren en sommige procedures lopen ook nog, maar we willen onze inwoners nu al laten weten dat er heel wat staat te gebeuren dit jaar. En dat we daar niet alleen voor verantwoordelijk zijn. Daarom is de afstemming zo belangrijk, zeggen de wethouders. Glasvezel wordt door Reggifiber aangelegd, het waterschap gaat over de beek rond de Ring, de provincie vernieuwt de N309, Syntus vindt wat van de buslijnen, ondernemers en omwonenden willen natuurlijk ook bereikbaar zijn. Het vergt inderdaad veel afstemming en gepuzzel, maar de planning is nu in grote lijnen klaar. Uiteindelijk wordt Epe hierdoor beter bereikbaar, veiliger en natuurlijk mooier.

Overzicht werkzaamheden

Onderaan dit bericht vindt u een plattegrondkaartje 'Projecten Epe 2013' met een overzicht van alle geplande werkzaamheden De data op dit kaartje zijn onder voorbehoud. 

Marktwand

Vanaf 26 augustus tot medio september wordt de bestaande Marktwand gesloopt. Meer informatie over de transportroutes en de gevolgen voor het parkeren in het centrum van Epe. Aansluitend aan de sloop en afhankelijk van het verloop van de procedures, wordt gestart met de realisatie van de parkeerkelder, de nieuwe Marktwand en de Markthal. De bouw is naar verwachting gereed in 2015. Ook hier worden afspraken gemaakt over het bouwverkeer.

Verkeersmaatregelen ringweg Epe

In de periode van 23 september - 22 november worden de volgende kruispunten op de ringweg aangepakt; kruising Hoofdstraat/Korte Kuipersweg, de kruising Lohuizerweg/Beekstraat, wegvak Beekstraat/Emmastraat en de kruising St. Antonieweg/Julianalaan/Parkweg. Voor de uitvoering van de bovengenoemde werkzaamheden is een verkeerscirculatieplan opgesteld. Dat betekent o.a. dat de rijroute voor het bevoorradend vrachtverkeer wordt aangegeven door borden en bijvoorbeeld dat de Brinklaan tijdelijk wordt opengesteld voor verkeer in twee richtingen.

Provinciale werken (N309)

De provincie Gelderland gaat in week 36 tot en met week 44 werkzaamheden uitvoeren aan de provinciale weg N309, vanaf de A50 tot en met de A28 in ’t Harde. Deze werkzaamheden worden in meerdere fasen uitgevoerd. Het gaat dan om kruising Hoofdstraat/N309, de rotonde Paalbeekweg/N309, kruising Oost Ravenweg/N309 en de rotonde Le Chevalierlaan/N309. Aansluitend aan de bovengenoemde werkzaamheden, wordt de kruising Oost Ravenweg/N309 en rotonde Le Chevalierlaan/N309 met de daar tussenliggende wegvakken eveneens voorzien van nieuw asfalt. Voor een volledig overzicht van de werkzaamheden verwijzen wij naar onderstaand document 'Groot onderhoud N309'.

Werkzaamheden aan bruggen

Vanaf 2 september zullen er twee bruggen vervangen worden. Een in Epe en een in Oene. U wordt in deze periode omgeleid.

Brug Epe

In Epe wordt de brug over de Grift aan de Oenerweg vervangen door een zogenaamde duiker. De Oenerweg is hierdoor gedurende 3 weken afgesloten voor al het gemotoriseerde doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de tijdelijk aangelegde fietsbrug. Als het nodig is, zal er in de avonden en op zaterdagen worden doorgewerkt.

Brug Oene

In Oene wordt de brug over de Grote Wetering aan de Deventerweg vervangen. Deze werkzaamheden zullen circa 12 weken duren. De Deventerweg zal hierdoor ter hoogte van de Grote Wetering afgesloten zijn voor al het gemotoriseerde doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de tijdelijk aangelegde fietsbrug.

Op de hoogte blijven?

Op verschillende manieren kunt u op de hoogte blijven van alle bovenstaande werkzaamheden. Deze worden getoond in de Gemeentewijzers (dinsdags in Veluws Nieuws), op deze website, via Twitter.com/gemeenteEpe en Facebook.com/gemeenteEpe. Ook de website www.bereikbaargelderland.nl kunt u gebruiken om op de hoogte te blijven van wegwerkzaamheden.