Extra boodschappenpakket voor minima gemeente Epe(18-11-2014)

Dit item is verlopen op 31-12-2014.

Inwoners van de gemeente Epe met een inkomen dat iets hoger ligt dan het wettelijk minimumloon, krijgen een extraatje. Wethouder Erik Visser: “Wij vinden dat inwoners die net iets meer dan de 110% van het minimumloon verdienen (zie hieronder de informatie over de koopkrachttegemoetkoming), ook een extraatje verdienen. Daarom mogen inwoners met een inkomen tussen 110% en 120% van het minimumloon zelf een boodschappenpakket samenstellen.”

De landelijke regeling voor koopkrachttegemoetkoming is van toepassing op de doelgroep tot 110%. “In onze gemeentelijke regelingen voor minimabeleid hanteren we echter de grens van 120%. Een deel van onze doelgroep zou dan buiten de boot vallen. Dat laten we niet gebeuren. In samenwerking met stichting de Passerel zorgen we dat ongeveer 65 huishoudens een boodschappenpakket krijgen.”

Hoe ontvang ik dit extraatje?

Inwoners die in 2014 een positieve beschikking voor  Schoolfonds en/of Meedoenregeling hebben ontvangen en die niet in aanmerking komen voor de Koopkrachtregeling, ontvangen automatisch een beschikking voor de eenmalige tegemoetkoming in de vorm van een boodschappenpakket. Valt u binnen deze groep, maar heeft u op 8 december 2014 nog geen beschikking ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente Epe. Inwoners die dit jaar nog geen Schoolfonds en/of Meedoenregeling hebben aangevraagd, kunnen dit alsnog voor 31 december 2014 doen. Bij toekenning van Schoolfonds en/of Meedoenregeling en als u niet in aanmerking komt voor de Koopkrachttegemoetkoming, dan ontvangt u automatisch een beschikking voor het boodschappenpakket. Kijk voor aanvraagformulieren voor Schoolfonds en Meedoenregeling op www.epe.nl > Aanvraagformulier.

Koopkrachttegemoetkoming

De koopkrachttegemoetkoming is een landelijke regeling waarbij mensen met een laag inkomen, tot 110% van het wettelijk minimumloon, extra geld krijgen als tegemoetkoming in koopkracht (€100,- voor gehuwden, €90,- voor alleenstaande ouders en €70,- voor alleenstaanden). Inwoners uit de gemeente Epe met een bijstandsuitkering, krijgen het extra geld automatisch uitgekeerd. De inwoners die niet bekend zijn (de overige belanghebbenden) dienen de koopkrachttegemoetkoming zelf aan te vragen via een aanvraagformulier. Kijk voor het aanvraagformulier op www.epe.nl > Koopkrachttegemoetkoming.

Eerder verschenen berichten

Meer informatie