Feestelijke naturalisatiebijeenkomst(15-12-2014)

Dit item is verlopen op 20-12-2014.

Maandag 15 december kregen vier inwoners uit de gemeente Epe de Nederlandse nationaliteit. Dit gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatiebijeenkomst. Burgemeester Hans van der Hoeve ontving de nieuwe Nederlanders voor deze bijzondere gebeurtenis in Daams’ Molen in Vaassen. De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Letland, Iran, Somalië en de Filipijnen.

Na een toespraak van burgemeester Van der Hoeve, lazen alle nieuwe Nederlanders de verklaring van verbondenheid voor. Met deze verklaring toont de spreker onder andere dat hij of zij de vrijheden en rechten van de rechtsstaat eerbiedigt, en dat hij of zij de wetten van het Koninkrijk erkent als geldend voor hem of haar.

Ceremonie

Sinds 1 januari 2006 is deze naturalisatieceremonie verplicht voor mensen die de Nederlandse nationaliteit verkrijgen door naturalisatie of optie. De ceremonie is bedoeld om de bijzondere band weer te geven tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger. Het is een bevestiging dat de nieuwe staatsburger alle rechten en plichten verwerft en aanvaardt die aan het Nederlanderschap verbonden zijn.

Uitleg over de werking van de molen. Fotograaf Hans van de Vlekkert.