Geen aanvragen paspoort/ID op 6 en 7 maart(06-02-2014)

Dit item is verlopen op 10-03-2014.

Bent u 18 jaar of ouder en vraagt u vanaf maandag 10 maart 2014 een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan? Dan heeft dit reisdocument een geldigheid van 10 jaar. Nu zijn paspoorten en identiteitskaarten nog 5 jaar geldig. Voor minderjarigen blijft een nieuw paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.

Nieuwe tarieven

Ook de tarieven voor nieuwe paspoorten en identiteitskaarten veranderen. Een paspoort kost nu € 50,35. Het nieuwe paspoort gaat voor mensen van 18 jaar en ouder € 66,95 kosten. Dit paspoort is dan wel 2 keer zo lang geldig als nu het geval is. Het nieuwe tarief voor een paspoort voor minderjarigen is € 51,05.

Een nieuwe identiteitskaart gaat voor alle minderjarigen € 28,35 kosten. Nu betalen jongeren tot en met 13 jaar € 31,85. Volwassenen betalen nu € 41,90, dit wordt € 52,95.

Let op: donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunt u geen paspoorten en identiteitskaarten aanvragen!

Door de invoering van de tienjarige geldigheid moet het systeem van de reisdocumenten worden aangepast. Dit wordt landelijk geregeld en is een complexe en tijdrovende operatie. Daarom is het 2 dagen voorafgaand aan de datum van invoering van de tienjarige geldigheid niet mogelijk om reisdocumenten aan te vragen.

Vingerafdrukken

Vanaf maandag 20 januari 2014 worden er geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort worden dan nog maar 2 vingerafdrukken opgenomen in plaats van 4.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Epe via telefoonnummer 14 (0578). Het is mogelijk dat het vanaf 10 maart wat drukker is in de Publiekswinkel met het aanvragen van paspoorten en ID-kaarten, omdat mensen nu wachten met aanvragen totdat deze nieuwe regelingen van kracht zijn. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakte vrijdag 10 januari deze veranderingen voor het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart bekend. Meer informatie vindt u ook op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.