Geen voortzetting crisisnoodopvang vluchtelingen in Epe(16-10-2015)

Dit item is verlopen op 25-10-2015.

Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 15 oktober besloten om de crisisnoodopvang van vluchtelingen in de gemeente Epe niet voort te zetten. Ondanks dat de afgelopen twee weken de opvang goed en rustig is verlopen, komt het college tot de conclusie dat het voortzetten van deze kleinschalige vorm van crisisnoodopvang voor alle direct betrokkenen (gemeente, hulporganisaties, vrijwilligers etc.) in de huidige opzet niet wenselijk is.

Om te komen tot een meer passende vorm van crisisnoodopvang start de gemeente op korte termijn een overleg met de gemeenten in de regio om te bezien of een gezamenlijk aanbod voor de crisisnoodopvang mogelijk is. Bij een dergelijke vorm van crisisnoodopvang en onderlinge samenwerking, voor de duur van enkele maanden, zijn de basisvoorwaarden (zoals veiligheid, volksgezondheid en begeleiding) naar verwachting beter te realiseren.

Momenteel worden geen vluchtelingen meer opgevangen in de gemeente Epe voor crisisnoodopvang. Donderdag 15 oktober zijn ook de 14 vluchtelingen op zorgboerderij De Boerderij in Oene elders in het land ondergebracht.