Gemeente Epe vernieuwt haar website(04-03-2013)

Dit item is verlopen op 15-03-2013.

De gemeente Epe vindt de toegankelijkheid, het gebruiksgemak en de vindbaarheid van haar website belangrijk. Daarom heeft de website www.epe.nl op 4 maart een nieuwe jas gekregen. Vooral de homepage is nu een stuk gebruiksvriendelijker; de meest gebruikte pagina’s staan bijvoorbeeld direct op de homepage. De structuur van de website is niet aangepast. 

De nieuwe look van www.epe.nl is het gevolg van de door de rijksoverheid gestelde ‘Webrichtlijnen’, waar ook de website van de gemeente Epe aan moet voldoen. De website moet bijvoorbeeld voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor visueel gehandicapten. Daarnaast moet de website goed ingericht zijn om het toenemende aantal gebruikers van handhelds, iPads, etc. tegemoet te komen. Verder moeten de teksten op de website duidelijk zijn, zodat iedereen begrijpt wat er staat. De huidige website voldeed niet aan al deze eisen van de ‘Webrichtlijnen’.

Na livegang van de ‘nieuwe’ website op 4 maart zal de website nog niet automatisch aan alle Webrichtlijnen voldoen om het waarmerk ‘Drempelvrij’ te behalen. Daar zullen we in de weken erna hard mee aan de slag gaan. De raadsagenda houdt zijn ‘oude’ jasje voorlopig nog even aan. We zijn voor de aanpassing hiervan afhankelijk van een externe partij. In de loop van het jaar zullen deze pagina’s van de raad ook worden meegenomen.

Wat vindt u ervan?
De gemeente hoort graag wat u van de website vindt. Stuur uw mening naar [email protected] of maak gebruik van de poll op de homepage van www.epe.nl.

Overigens kan het zijn dat nog niet alle links op de website na de livegang goed werken. Wij doen ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen.