Gemeente wint bijdrage Sinterklaasintocht(05-06-2013)

Dit item is verlopen op 19-06-2013.

De gemeente Epe heeft €1.000,- gewonnen voor de Sinterklaasintocht. De gemeente kreeg de prijs van Wecycle vanwege de inzet voor de gescheiden inzameling van E-goed (elektrische apparaten). Wethouder Joop van Nuijs ontving de prijs 4 juni jl. namens Wecycle uit handen van Jan Kamminga en de Groene Piet.

Wecycle organiseerde dit jaar een Koninginnedag-campagne in samenwerking met 268 gemeenten. Het doel was om inwoners te stimuleren overgebleven elektrische apparaten na de kleedjesmarkt in te leveren bij de kringloopwinkel of milieustraat. Tien gemeenten ontvingen van Wecycle een speciale prijs vanwege hun bijdrage aan de actie.

De gemeente Epe werd uitgekozen vanwege de vele deelnemers en de originele communicatie. De cheque werd uitgereikt aan wethouder Van Nuijs door Jan Kamminga en de Groene Piet namens Wecycle. Groene Piet vraagt aandacht voor het apart inleveren van elektrische apparaten en staat centraal in een nieuwe inzamelcampagne rond Sinterklaas.

Nieuwe grondstoffen

Elektrische apparaten kunnen voor 75% tot 90% worden gerecycled. Hierdoor blijven waardevolle grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. De gemeente Epe, Circulus, Stilema en Wecycle werken samen om zoveel mogelijk E-goed gescheiden in te zamelen.

Gooi niet weg, maar lever in!

Gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen kunt u gratis wegbrengen naar de kringloopwinkel van Stilema, Aalbosweg 41 in Vaassen of de milieustraat, Talhoutweg 26 in Vaassen. Vergeet naar de milieustraat niet uw milieupas mee te nemen. U kunt uw kleine elektrische apparaten ook aanbieden met de inzamelronde van Stilema, samen met uw glas, papier, textiel, blik en de kunststof verpakkingen. Elektrische apparaten tot en met de grootte van een koffiezetapparaat worden meegenomen. Doe de apparaten in een plastic zak. Grotere elektrische apparaten worden op afspraak gratis door Stilema opgehaald. Bel hiervoor Stilema, tel. (0578) 57 29 98. Voor meer informatie kunt u terecht op www.circulus.nl of bij het Servicenummer van Circulus, tel. 0900-9552 (€ 0,10 per minuut).