Gemeentebelangen Epe steunt coalitieakkoord(16-04-2014)

Dit item is verlopen op 25-04-2014.

Dinsdag 15 april maakte de heer Surink namens de fractie van Gemeentebelangen Epe aan formateur Scholten bekend dat hij het coalitieakkoord van de partijen Nieuwe Lijn, CDA, SGP/CU, PvdA en GroenLinks steunt en daarom deze mede zal ondertekenen. Daarmee bestaat de coalitie uit zes partijen.

Afgelopen vrijdag 11 april presenteerde formateur Robert Scholten de hoofdlijnen van het coalitieakkoord onder het motto: ‘Samen zorgen voor elkaar’. De partijen Nieuwe Lijn, CDA, SGP/CU, PvdA en GroenLinks waren er vorige week in geslaagd om tot een inhoudelijk akkoord te komen.

Dit akkoord is besproken binnen de fractie van Gemeentebelangen Epe en zij ondersteunen het akkoord van harte. De heer Surink: “Er komen grote uitdagingen op de gemeente af, waarbij nog veel zaken onzeker zijn. Daarom willen we graag de handen ineen slaan en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. Het coalitieakkoord vormt een goede basis om in de raad te werken aan oplossingen voor de uitdagingen die ons staan te wachten.”

Formateur Robert Scholten is verheugd over de steun voor het akkoord van Gemeentebelangen Epe: “We streefden naar een coalitieakkoord dat op een breed draagvlak binnen de gemeenteraad kan rekenen. We zijn blij dat ook Gemeentebelangen Epe zich in dit akkoord herkent en wil toetreden tot de coalitie.”

Het coalitieakkoord en de benoeming van de wethouders staan geagendeerd voor de raadsvergadering van donderdag 24 april a.s.