Gemeentebelasting betalen(11-03-2016)

Dit item is verlopen op 30-03-2016.

Eind februari ontving u uw WOZ-beschikking en uw aanslag voor gemeentebelastingen van Tribuut. U heeft tot 31 maart om het bedrag over te maken aan Tribuut. Op www.tribuut.nl kunt u in het menu ‘Online regelen’ ook overstappen op automatische incasso. U geeft dan één keer een machtiging af en de betaling gaat voortaan automatisch. Zo weet u zeker dat u altijd op tijd bent met betalen. Betaalt u via automatische incasso en is uw belastingaanslag lager dan € 50,- of hoger dan € 3.500,-? Dan wordt deze in één keer van uw bankrekening geïncasseerd. Andere bedragen betaalt u via automatische incasso in maximaal 10 termijnen.

Als u niet op tijd betaalt

Als u na de vervaldatum niet of te weinig hebt betaald ontvangt u geen kosteloze herinnering, maar meteen een aanmaning. Betaalt u ook hierna niet (volledig), dan ontvangt u een dwangbevel. Zowel aan een aanmaning als aan een dwangbevel zijn extra kosten verbonden. Hoe hoger het te betalen bedrag, des te hoger de extra kosten. Als na de laatste betalingstermijn niet of te weinig is betaald berekent Tribuut rente.

Staat er niet genoeg geld op uw rekening? Dan kan Tribuut het te incasseren bedrag niet van uw rekening afschrijven. Als dit gebeurt, ontvangt u hierover een brief van Tribuut. Als er twee keer niet kan worden afgeschreven, dan wordt de automatische incasso stopgezet en dient u het openstaande bedrag in één keer te betalen.

Kwijtschelding

U kunt in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentebelastingen als u een bijstandsuitkering of een ander minimuminkomen heeft. De aanslagen voor een aantal belastingen hoeft u in dat geval niet te betalen.

Meer informatie

Meer informatie over betalen, kwijtschelding, alle voorwaarden en het incassoreglement van Tribuut vindt u op tribuut.nl. Voor een persoonlijk gesprek met een medewerker kunt u van maandag tot en met donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–12.30 uur bellen naar 055 580 22 22.