Gemeentelijke belastingen 2015(16-01-2015)

Dit item is verlopen op 30-01-2015.

Eind januari valt bij de meeste mensen het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen voor het jaar 2015 op de mat. Op het aanslagbiljet staat waarvoor en hoeveel gemeentebelasting u moet betalen. De gemeente Epe heeft de uitvoering van de belastingen uitbesteed aan de gemeente Apeldoorn.

Wanneer u vragen heeft over uw aanslag of een afspraak wilt maken voor een persoonlijk gesprek, dan kunt u mailen naar [email protected].  Ook kunt u bellen met 14055 (dit is het volledige nummer). In de periode van maandag 2 februari tot en met vrijdag 6 februari kunt u tijdens de openingstijden van de publieksbalie terecht in het gemeentehuis van Epe met uw vragen over de aanslag 2015. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Meer informatie staat ook in de bijsluiter die met het aanslagbiljet wordt meegezonden. Of kijk op www.epe.nl >  E-loket > Belastingen.

Aangifte inkomstenbelasting

Bij woningeigenaren staat de WOZ-waarde voor het jaar 2015 ook op het aanslagbiljet. Let hierbij op! De WOZ-waarde die op het aanslagbiljet van vorig jaar (2014) staat is de waarde die u moet gebruiken bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014. Dat betreft de waarde per waardepeildatum 1 januari 2013. U kunt die waarde ook online opzoeken via mijn.overheid.nl, onder persoonlijke gegevens, WOZ.

Waarom belasting betalen?

De gemeente regelt veel voorzieningen voor haar inwoners en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de wegen, riolering, afvalinzameling, onderwijs, cultuur, sport, openbaar groen en openbare verlichting. Voor een groot deel wordt dit betaald uit een bijdrage die de gemeente van de rijksoverheid ontvangt. Daarmee kunnen helaas niet alle voorzieningen worden betaald. Via de gemeentelijke belastingen leveren inwoners en ondernemers van Epe hieraan een financiële bijdrage.