Genomineerden sportprijs 2015 bekend: nu bent u (weer) aan zet!(07-12-2015)

Dit item is verlopen op 17-12-2015.

Maar liefst 15 aanmeldingen kregen we binnen na onze oproep aan u om de naam van een sporter, sportteam of sportinitiatief aan te dragen voor de Sportprijs Epe 2015. De jury heeft na intensief beraad besloten 5 aanmeldingen te nomineren. Nu bent u (weer) aan zet: tot en met 16 december kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet.

De genomineerden voor de Sportprijs Epe 2015 zijn:

1. Chantal van Gortel en Rianka Kiezebrink
    Chantal en Rianka hebben afgelopen jaar deelgenomen aan de Special Olympics in Los Angeles (de Olympische Spelen voor mensen met een beperking). In totaal hebben zij daar één bronzen medaille, twee zilveren medailles en twee gouden medailles behaald.
  2. S.V. Wissel
    S.V. Wissel staat al meer dan 25 jaar klaar voor de minder valide mens. Zo vond afgelopen jaar voor de 25e keer het J.P. van de Bent-toernooi plaats, waar 1.400 sporters met een beperking en begeleiders aan deelnamen. Daarnaast organiseren ze sinds 2012 al het Goede Doelen-toernooi.
  3. Tiemen van der Kolk
    Tiemen skeelerde het afgelopen jaar met veel succes: hij behaalde diverse medailles bij het NK Baan in Purmerend, werd Nederlands kampioen op het NK Marathon in Achterveld en werd ook op het NK Weg in Ommen op diverse onderdelen Nederlands kampioen. Een belangrijk hoogtepunt was de bronzen medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Wörgl.
  4. Elisa Dul
    Elisa schaatste en skeelerde het afgelopen jaren diverse prijzen bij elkaar. Zo won ze een bronzen medaille bij een internationaal jeugd schaatstoernooi, won ze goud op twee afstanden tijdens het NK Baan inline-skaten, goud en zilver op het NK Weg inline-skaten en een belangrijk hoogtepunt: een bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Wörgl.
  5. Basketball AllstarS Epe (BASE)
    Basketbalvereniging BASE is in 2012 opgericht en in 2,5 jaar tijd uitgegroeid naar een vereniging van bijna 100 leden. Daarnaast hebben zij mede het initiatief genomen om de sportverenigingen in Epe bij elkaar te brengen, wat geresulteerd heeft in het Sportcafé.

Stem op uw favoriet: de keus is aan u!

U kunt tot en met 16 december stemmen op uw favoriete genomineerde voor de Sportprijs Epe 2015.

Uw keuze zal voor 50% meetellen in de uiteindelijke keuze voor de winnaar. De overige 50% wordt bepaald door de jury van dit jaar, bestaande uit Robert Scholten (wethouder Sport), Siebren Groen (buurtsportcoach in Epe), Dick van der Veen (namens de media), Gerald Wagenaar (beleidsontwikkelaar sport gemeente Epe) en de hoofdtrainer van Heracles Almelo: John Stegeman.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe op 4 januari a.s. wordt de winnaar van de Sportprijs Epe 2015 bekendgemaakt.