Genomineerden voor Sportprijs en Vrijwilligersprijs 2014(11-12-2014)

Dit item is verlopen op 06-01-2015.

De genomineerden voor de sport- en vrijwilligersprijs 2014 zijn bekend! Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari worden zij in het zonnetje gezet en worden de winnaars van de Sport- en Vrijwilligersprijs bekend gemaakt.

Sportprijs

Voor de Sportprijs 2014 zijn Rachella Koetsier (17 jaar) uit Vaassen (Tennisclub Vaassen), Sjonnie de Vries (39 jaar) uit Epe (mountainbike) en Daniël Claasen (13 jaar) uit Vaassen (Zwemvereniging Vaassen) genomineerd.

Rachella Koetsier is al enkele jaren een talentvolle tennisster. Ze staat 150-ste op de nationale ranglijst van Nederland. Afgelopen jaar is ze kampioen geworden met het 1e team van TC Sprenkelaar in Apeldoorn.

Sjonnie de Vries draait al jaren mee in de top van het Nederlandse mountainbiken en behaalde hierin diverse podiumplekken. Hij fietst bij het Xprezz mountainbike team uit Epe en is afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden op het onderdeel xc eliminator bij de masters 30+.

Daniël Claasen is lid van Zwemvereniging Vaassen. Hij behaalde een derde plek op de 200 meter vrije slag tijdens de Nederlandse Junioren- en Jeugdkampioenschappen in juni in Amsterdam dit jaar. Daarnaast behaalde Daniël ook meerdere eerste plekken en podiumplekken op verschillende afstanden tijdens de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan, Korte Baan en de Gelderse Langeafstand Kampioenschappen.

Vrijwilligersprijs

Voor de vrijwilligersprijs zijn Johan van Ast uit Vaassen, Ike Kruidenier uit Emst en Mia Leurs uit Epe genomineerd.

Johan van Ast is wekelijks actief bij voetbalvereniging KCVO, het gehele jaar door bij de caranavalsvereniging De Rossumdaerpers. Daarnaast levert hij grote verdiensten voor de Vaassense Fietsvierdaagse en de Oranjevereniging Gortel-Niersen.

Ike Kruidenier is onder andere nauw betrokken bij de werkzaamheden van de stichting Present en organiseert/coördineert hulp door groepen vrijwilligers.

Mia Leurs doet veel voor Hospice Casa Vera, atletiekvereniging Cialfo, de Sint Martinusparochie en de KNNV Epe-Heerde.

Uitreiking Sportprijs en Vrijwilligersprijs

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 5 januari a.s. tussen 16.30 – 19.00 uur in het gemeentehuis in Epe worden de winnaars van de Sportprijs en Vrijwilligersprijs 2014 bekend gemaakt. Dit gebeurt rond de klok van 18.00 uur. De nieuwjaarsreceptie is voor iedereen vrij toegankelijk.