Goede zorg bij CJG in Vaassen(21-03-2013)

Dit item is verlopen op 04-04-2013.

Het consultatiebureau voor Emst is sinds december 2012 in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Vaassen gehuisvest. Het feit dat alle organisaties werkzaam rond jeugd en gezin nu bij elkaar in het CJG gehuisvest zijn, komt de kwaliteit van de opvoedondersteuning ten goede.

Daarnaast kunnen ouders op meer dagen en tijden bij het CJG in Vaassen terecht. Vanuit Emst is het CJG  goed bereikbaar, ook met de bus (6 minuten vanaf halte  Hezeplein in Emst naar halte Centrum in Vaassen, dan 2 minuten lopen).

Consultatiebureau in inlooppunt CJG in Vaassen

Ouders van kinderen van 0-4 jaar uit Emst kunnen sinds december 2012 terecht bij het inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Vaassen. Het CJG bevindt zich op Dorpsstraat 62B. Vanaf 1 december 2012 wordt er niet langer consultatiebureau gehouden in Emst.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Het CJG is de centrale toegangspoort voor zorg voor kinderen van 0 tot 23 jaar. Kernwaarden hierbij zijn het samen doen en het bundelen van krachten van organisaties werkzaam rondom jeugd en gezin. De aanwezigheid van deze organisaties op één toegankelijke en laagdrempelige plek in het CJG komt de kwaliteit van opvoedondersteuning ten goede. Het consultatiebureau is onderdeel van het CJG. Ouders die het consultatiebureau bezoeken in het CJG inlooppunt in Vaassen zijn op één locatie direct op de hoogte van het CJG-aanbod van informatie en diensten, zoals jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk en vrijwillige hulpverlening.

Maatschappelijke ontwikkelingen

De gemeente Epe gaat mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. De gemeente zet de budgetten zo efficiënt en effectief mogelijk in. De gemeente verlangt dit ook van de organisaties die voor de gemeente Epe taken uitvoeren. Het handhaven van een consultatiebureau in Emst past daar niet in. Ook in andere gemeenten worden de consultatiebureaus meer gecentreerd (o.a. in Apeldoorn, Deventer en Raalte).  
 

Hetzelfde team jeugdverpleegkundigen en flexibele tijden

De kinderen van 0-4 jaar uit Emst worden tijdens bezoek aan consultatiebureau in het inlooppunt van het CJG Vaassen gezien door hetzelfde team als voorheen in het consultatiebureau in Emst.

Daarnaast kunnen ouders in Vaassen op vrijdag terecht, de vaste dag waarop in Emst consultatiebureau werd gehouden. Een voordeel voor de ouders is dat ze nu ook terecht kunnen op  andere dagen van de week.

Goede bereikbaarheid

Door het sluiten van het consultatiebureau in Emst is het consultatiebureau voor de ouders verder weg. Vanuit Emst is het inlooppunt van het CJG goed te bereiken per auto. Ouders die geen beschikking hebben over een auto, kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer. De bus is door de lage instap goed toegankelijk voor ouders met kinderwagens.