Gratis rijvaardigheidstraining voor scootmobielers(20-04-2015)

Dit item is verlopen op 30-04-2015.

Er gebeuren steeds vaker ernstige ongevallen met scootmobielen. Om ongevallen te voorkomen organiseert Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe op 12 en 13 mei een gratis training voor scootmobiel gebruikers. Aanmelden kan tot 30 april a.s. bij SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe.

Tijdens deze overwegend praktische training kunnen bestuurders van scootmobielen hun rijvaardigheden verbeteren en raken zij meer vertrouwd met hun scootmobiel in het toenemende drukke verkeer.

De training wordt gehouden op:

  • Dinsdag 12 mei om 08.30 uur bij De Rank aan de Torenstraat 15 in Vaassen.
  • Woensdag 13 mei om 12.30 uur bij De Gildeschool aan de Sint Crusiusweg in Epe.

Deelname aan deze rijvaardigheidstraining is geheel gratis.

Training

De training bestaat uit drie onderdelen:

  • Theorie: diverse verkeersregels en verkeerssituaties komen aan bod, waarbij de plek op de  weg voor u als scootmobielrijder centraal staat.
  • Voertuigbeheersing: u rijdt met uw scootmobiel onder begeleiding op een uitgezet parcours met hindernissen die u ook in het verkeer kunt tegenkomen.
  • Praktijkrit: u maakt met uw scootmobiel een rit in het centrum, waarbij alle aspecten van het scootmobielrijden nog eens aan de orde komen.

Aanmelden kan tot 30 april

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze training? Dan kunt u zich tot 30 april a.s.  aanmelden bij SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe. De SWO/E is dagelijks telefonisch te bereiken van 8.30 uur tot 12.30 uur op het telefoonnummer 0578-620988.

U kunt ook, tijdens bovengenoemde tijden, binnenlopen op het kantoor aan de Stationsstraat 25 in Epe. Mocht u moeite hebben om op uw scootmobiel naar het trainingscentrum te rijden, dan kan SWO/E zorgen voor de nodige begeleiding.