Handen ineen voor 'technisch' Epe(06-02-2013)

Dit item is verlopen op 16-02-2013.

Voorzitter van Platform Techniek gemeente Epe Zwier van der Weerd en wethouder Jan Berkhoff ondertekenen het convenant. (Foto Dick van der Veen)Twaalf partijen in de gemeente Epe gaan gezamenlijk jongeren enthousiast maken voor een opleiding en beroep in de techniek. De partijen, waar de gemeente er één van is, hebben zich verenigd in een Platform Techniek. Onlangs hebben zij hun handtekening gezet onder een zogenaamd samenwerkingscontract.

Het doel van het platform is voortdurend en structureel activiteiten te ontplooien op de terreinen van wetenschap en techniek. Er zullen allerlei activiteiten, waaronder de techniekdag, worden georganiseerd om de techniek onder de aandacht te brengen van leerlingen. Op die manier moet er een meer structurele samenwerking tussen het technisch onderwijs en technische bedrijven tot stand komen. Hiermee probeert het platform het tekort in technische beroepen te verminderen.

 

Het contract wordt breed gedragen; ondertekenaars komen vanuit het onderwijs, bedrijvenkring, industrie, basis- en voortgezet onderwijs, Kamer van Koophandel, VNO/NCW en gemeente.