Heeft u recht op een financiële bijdrage?(14-06-2013)

Dit item is verlopen op 01-07-2013.

Heeft u minstens drie jaar een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op zogenaamde ‘langdurigheidstoeslag’. Dat is een financiële bijdrage voor mensen die minimaal drie jaar van een laag inkomen moeten rondkomen. Deze toeslag geeft deze mensen wat extra ruimte.

Het geld van de toeslag kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken als de wasmachine kapot gaat.

De toeslag over 2012 en eventueel de voorgaande jaren kan tot 1 juli 2013 worden toegekend. Er ligt een wetsvoorstel waardoor dit na 1 juli 2013 niet meer mag.

Dus denkt u dat u nog in aanmerking komt voor langdurigheidstoeslag over 2012? Maar heeft u dat nog niet aangevraagd? Kijk op www.apeldoorn.nl/langdurigheidstoeslag voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. De gemeente moet uw aanvraag uiterlijk 30 juni 2013 hebben. Aanvragen die na deze datum binnenkomen, mag de gemeente niet meer in behandeling nemen.

De langdurigheidstoeslag over 2013 kan na 20 augustus worden aangevraagd. Heeft u in 2012 langdurigheidstoeslag ontvangen? Dan hoeft u niets te doen en ontvangt u automatisch bericht van ons over de aanvraag voor 2013.

Ondersteuning of hulp nodig bij uw financiële administratie?

De vrijwilligers van het Formulierenteam zijn er voor u! Het Formulierenteam kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie. Daarna onderzoeken zij of u in aanmerking komt voor regelingen en voorzieningen die uw inkomen kunnen verhogen.