Hoe ziet onze gemeente er in 2030 uit?(10-07-2013)

Dit item is verlopen op 31-07-2013.

Hoe ziet onze gemeente er uit in de toekomst? Waar richten we ons op? Welke ontwikkelingen zijn er waar we rekening mee moeten houden? Wat voor gemeente willen we zijn in 2030? Wat willen we graag zo houden en wat zien we in de toekomst liever anders? Om antwoord te geven op deze vragen, is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan een aantal plannen voor de toekomst.

Eén daarvan is de nieuwe toekomstvisie ‘Op naar Epe 2030’. Deze toekomstvisie heeft de gemeenteraad 20 juni vastgesteld. Daarmee is de visie definitief. De toekomstvisie is een document dat de hoofdlijnen en de richting voor de ontwikkeling van onze gemeente aangeeft. Het gaat over hoe we in 2030 willen leven en wonen, maar ook over werk en hoe we willen dat onze omgeving er dan uit ziet.

De gemeente vertaalt deze algemene visie in aparte plannen (beleidskaders) en visies over één bepaald onderwerp. Die plannen hebben meestal niet 2030 als uitgangspunt, maar een jaartal dat dichterbij het heden ligt. Hierdoor zijn deze plannen meestal meer concreet dan de toekomstvisie. Er is bijvoorbeeld al een aparte visie voor ‘wonen’ gemaakt. En een toeristisch profiel en een duurzaamheidsprofiel. Ook deze drie plannen zijn 20 juni door de gemeenteraad vastgesteld en daarmee definitief.

Op de eerste pagina van de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws staat deze week een uitgebreid artikel over de toekomstvisie. Deze pagina vindt u ook onderaan dit bericht. Wist u dat u de Gemeentewijzer ook altijd op deze website kunt vinden?