Hondenbezitters opgelet: wees Waaks!(17-02-2014)

Dit item is verlopen op 28-02-2014.

In de strijd tegen woninginbraak, fietsendiefstal, auto-inbraak en vernielingen kan de politie uw hulp goed gebruiken. Door mee te doen aan Waaks! levert u een waardevolle bijdrage aan het vergroten van de veiligheid in uw wijk of dorp.

Als hondenbezitter behoort u tot een bijzondere groep inwoners. U laat elke dag de hond uit in de wijk. Waarschijnlijk loopt u vaste rondjes en daardoor bent u vertrouwd met uw eigen omgeving en vallen afwijkende situaties snel op. Denk bijvoorbeeld aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat. Als u dat ziet en op dat moment politie belt, dan helpt u daar de politie enorm mee.

112 daar pakken we boeven mee

Ziet u een inbraak of ziet u iets opvallends bij u in de buurt? Twijfel dan niet en bel 112 en geef de politie dan zoveel mogelijk informatie. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto of het signalement van een verdachte persoon. Criminelen hebben namelijk een hekel aan oplettende inwoners. Mogen uw buren op u rekenen?