Hoofdweg Emst krijgt opknapbeurt(01-04-2016)

Dit item is verlopen op 01-05-2016.

De Hoofdweg dient als beelddrager van het lintdorp Emst  en ontsluit het verkeer vanuit de aangrenzende wijken via de dorpenroute naar de omliggende dorpen Epe, Vaassen en de A50.

Daarnaast heeft deze weg een centrumfunctie met winkels, kerken, een basisschool in de buurt en andere voorzieningen. Het fietspad langs de Hoofdweg maakt onderdeel uit van een belangrijke fietsroute tussen Epe en Vaassen en wordt dagelijks door forensen, bewoners en scholieren gebruikt.

De Hoofdweg in Emst is hoognodig aan een opknapbeurt toe en voldoet qua inrichting niet meer aan de landelijke richtlijnen vanuit Duurzaam Veilig Verkeer. De weg wordt nu als onveilig, onaantrekkelijk, oncomfortabel en slecht toegankelijk ervaren.

Daarnaast zijn er wensen om het winkelgebied aantrekkelijker te maken, het groen te verbeteren en ontmoetingsplekken te maken waar mensen even kunnen zitten of een activiteit kunnen organiseren. Dit alles vraagt om een reconstructie van de Hoofdweg.

De uitdaging is om, in nauwe samenspraak met bewoners en belanghebbenden (organisaties), een herinrichtingsplan te ontwikkelen. Dat plan moet bijdragen aan de wensen en behoeftes van bewoners, ondernemers en gebruikers van het centrumgebied en het dorpskarakter versterken.

Hiervoor is een klankbordgroep in het leven geroepen. Op donderdag 31 maart was de startbijeenkomst met onder andere een wandeling langs de betreffende Hoofdweg. De klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Emster Belang, Ondernemersvereniging Emst, de basisscholen School met de Bijbel en De Sprenge, Hervormde Gemeente Emst en aanwonenden. Deze maand start de ontwerpfase. Eind 2017 moet Emst een vernieuwde en aangepaste Hoofdweg hebben.


Klankbodgroep bekijkt Hoofdweg Emst