Hoogste punt bereikt in bouw Klaarbeek(22-03-2016)

Dit item is verlopen op 30-03-2016.

De bouw van Klaarbeek vordert gestaag. Op dinsdag 22 maart is het hoogste punt bereikt bij de bouw van de twee appartementenblokken. In totaal worden 44 levensloopbestendige woningen opgeleverd voor de sociale huursector. De gemeente is blij dat Triada dit in de woonwijk Klaarbeek realiseert. De belangstelling voor de eerste twee fases van Klaarbeek was groot: bijna alle koopwoningen zijn in korte tijd verkocht. De eerste woningen zijn in het najaar van 2015 opgeleverd en Klaarbeek heeft sindsdien haar eerste bewoners mogen begroeten.

In de tweede fase zijn naast vijftien rijwoningen en zes 2-onder-1-kapwoningen ook tien vrije kavels in verkoop gegaan. Alle rijwoningen zijn verkocht, er zijn nog een paar 2-onder-1-kapwoningen en vrije kavels beschikbaar. De bouw van de tweede fase start deze zomer. Specifieke informatie over de woningen en kavels is te vinden op www.deklaarbeek.nl.

Goed overleg

Gemeente en Explorius zijn samen de aankleding van het plan aan het oppakken. In april wordt de ijsbaan verder in orde gemaakt. Dan komt ook het clubgebouw erbij. Dit alles verloopt in goed overleg met de ijsbaanvereniging en met Woningbouwvereniging Triada.

Wegen en schermen

Een groot deel van de wegen is nu bouwrijp gemaakt. Het gedeelte waar nu al mensen wonen is al woonrijp gemaakt.  De geluidswal langs de N309 is geplaatst. Het betonnen gedeelte is aangeplant met klimop waardoor het beton over een aantal jaren niet meer zichtbaar is. Bij de bouwinrit is voorlopig een sparing in het geluidsscherm gehouden voor de aan en afvoer van bouwmaterialen. Deze blijft nog even bestaan om bouwverkeer en woonverkeer zo goed als mogelijk gescheiden te houden. Na verloop van tijd zal deze sparing worden dichtgemaakt met dezelfde schermconstructie.

Aannemer BAM  gaat Kruispunt Hoofdstraat-Vegtelarijweg-Glazenmaker vanaf 4 april aanpakken. Dit duurt tot en met juni. Het kruispunt krijgt bushaltes en verkeerslichten.

Nu al genieten

De bomen bij de gebouwde woningen en langs de Glazenmaker krijgen nog dit plantseizoen hun plaats. Op het binnenterrein komt een speellocatie die geschikt is voor meerdere leeftijden met natuurlijke elementen en duurzame materialen. Het plan moet op korte termijn de beoogde uitstraling krijgen zoals dit vooraf is bedacht. Zo hoeven de inmiddels aanwezige bewoners niet te wachten tot de laatste woning is gebouwd om al te genieten van hun nieuwe huis.