Huishoudelijke hulp TSN naar bestaande aanbieders in gemeente Epe(16-03-2016)

Dit item is verlopen op 28-03-2016.

Bewindvoerders bevestigen dat thuiszorgorganisatie TSN vanaf vandaag failliet is. In de gemeente Epe krijgen ruim 150 cliënten huishuishoudelijke hulp via TSN. Om te zorgen dat zij hun huidige hulp kunnen behouden is de gemeente in gesprek met lokale zorgaanbieders over mogelijkheden om de bestaande contracten over te nemen.

Eind maart wordt er een ‘banenmarkt’ georganiseerd in het gemeentehuis. Hier presenteren de aanbieders zich aan de hulpen van TSN en kan men direct ‘overstappen’ naar een nieuwe werkgever. Verantwoordelijk wethouder Dick van Norel: “We hechten er aan dat cliënten hun vertrouwde hulp kunnen houden. Naar verwachting volgen zij deze naar een nieuwe thuiszorgorganisatie als werkgever.“

Cliënten die nu huishoudelijke ondersteuning ontvangen van TSN, krijgen uiterlijk 16 april een persoonlijke brief over hoe het verder gaat met hun thuiszorg.

De verwachting is dat TSN tot 25 april de schoonmaakhulp zal door zetten. De gemeente heeft er vertrouwen in dat er voor die datum een oplossing gevonden is, zodat de inwoners niet zonder schoonmaakhulp komen te zitten.

Te downloaden: