Images of Imaginations (26-02-2015)

Dit item is verlopen op 07-03-2015.

In expositieruimte de Ring in het gemeentehuis in Epe is van 5 maart tot en met 24 april 2015 een expositie te zien van Lotte Teussink genaamd “Images of Imaginations”. De schilderijen zijn kleurrijk en sprookjesachtig met een duistere rand, waarin nostalgie, melancholie, maar ook humor een rol spelen. Haar inspiratiebronnen zijn uiteenlopend van naïeve schilderkunst via het surrealisme van Dalí en de figuren van Egon Schiele naar de animaties van Miyazaki.

Lotte Teussink is 32 jaar en woont en werkt in Rotterdam. Qua materialen gebruikt Lotte van alles door elkaar heen. Olieverf, acrylverf, houtskool en inkt worden vaak gecombineerd. De formaten van de werken zijn heel divers.

Soundtracks bij schilderijen

Sinds twee  jaar is Teussink bezig om haar achtergrond als klassiek musicus te combineren met haar beeldende beroepspraktijk. Zij maakt soundtracks bij schilderijen om een bepaalde sfeer te benadrukken. Op haar website www.lotteteussink.nl zijn deze allen te beluisteren, en tijdens exposities wordt de muziek gepresenteerd met speakers of koptelefoons. 

Meer informatie is te vinden op www.deringepe.nl of op www.lotteteussink.nl.