Inbraakpreventie ‘witte voeten’ actie in Epe en Vaassen(08-10-2013)

Dit item is verlopen op 20-10-2013.

In de Week van de Veiligheid organiseert de gemeente Epe samen met de politie de preventieve actie ‘witte voeten’, om inwoners te attenderen op inbraakrisico.

Tijdens de witte voeten actie controleren agenten een aantal woningen in wijken in Epe en Vaassen preventief en beoordelen of een woning wel voldoende beveiligd is. Burgemeester Hans van der Hoeve: "Inwoners zijn zich onvoldoende bewust van de eenvoud waarmee inbrekers soms een huis of schuur kunnen binnendringen. Naast een stukje bewustwording geven wij ook preventietips, aangezien inwoners zelf al veel maatregelen kunnen nemen om het inbrekers moeilijker te maken om in te breken. Met deze actie hopen wij het aantal inbraken terug te dringen”.

De actie richt zich op wijken in Epe en Vaassen waar de meeste woninginbraken voorkomen. Nadat agenten een woning van buiten hebben gecontroleerd, bellen ze bij de woning aan. Bewoners krijgen dan eventueel advies en tips om hun huis beter te beveiligen tegen inbraak. Als er niemand aanwezig is en er staat wel een raam of deur open of het huis was aantrekkelijk voor inbrekers, dan laten de agenten een 'witte papieren voetafdruk’ achter. Op deze voetafdruk staat de waarschuwingstekst: "Dit had de voetafdruk van een insluiper kunnen zijn".

 Meer leest u hierover in de Gemeentewijzer.