Inloopavond bestemmingsplan Buitengebied (31-03-2014)

Dit item is verlopen op 10-04-2014.

De gemeente Epe organiseert op woensdag 9 april een inloopavond van 16.00 uur tot 20.00 uur, zodat u het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied kunt inkijken. U kunt op uw eigen moment binnenlopen, het plan inzien en natuurlijk vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente.

De gemeente is al een tijdje bezig om het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ te vernieuwen. Op die manier heeft de gemeente een actuele, juridisch planologische regeling voor het hele buitengebied. Dit voorontwerp is het eerste resultaat van gesprekken met de klankbordgroep, projectgroep, agrarische ondernemers en recreatieondernemers. Ook kleinschalige initiatieven van inwoners zijn zoveel mogelijk meegenomen. Iedereen kan dit voorlopige plan bekijken en een reactie geven.

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan is een beleidsdocument dat de ruimtelijke ordening bepaalt: het geeft de bestemming van een gebied aan en bepaalt wat er met een bepaalde ruimte mag gebeuren. Er staat bijvoorbeeld in wat de bestemming is van woningen, campings en agrarische bedrijven en hoe groot gebouwen mogen zijn.

Waar kan ik het bestemmingsplan bekijken?

Onder bekendmakingen vindt u de publicatie. Ook kunt u de plannen bij de Publiekswinkel bekijken. Daarnaast bent u uiteraard van harte welkom op de inloopavond op 9 april.