Inzameling ‘oranje container’ gestart(02-09-2014)

Dit item is verlopen op 06-09-2014.

Ruim 11.000 huishoudens in de gemeente Epe hebben onlangs een grijze container met oranje deksel ontvangen voor de inzameling van kunststof verpakkingsafval. Op maandag 1 september vond de allereerste inzameling plaats in Vaassen. Wethouder Jan Aalbers gaf hiervoor het startsein bij de Marijkeweg: “We verwachten dat we met de nieuwe container nóg beter gaan scoren”.

“Het inzamelen van kunststof verpakkingen aan huis met een oranje container heeft een positief effect op de hoeveelheid ingezameld materiaal”, aldus wethouder Jan Aalbers. Hij verzorgde op de Marijkeweg in Vaassen samen met directeur Huub Vervoorn (Circulus) en directeur Jan Westdijk (Stilema) de officiële aftrap door gezamenlijk een aantal oranje containers te legen.

“Inwoners van de gemeente Epe scheiden nu ongeveer 11 kilo kunststof verpakkingen per inwoner per jaar. Maar het kan nog veel beter. Van het restafval dat een inwoner uit de gemeente Epe aanlevert, bestaat maar liefst één vijfde deel uit kunststof verpakkingen. Dit terwijl kunststof verpakkingen een waardevolle grondstof vormen voor nieuw materiaal.” De inwoners van de Marijkeweg die de oranje container buiten hadden gezet, ontvingen een klein boeketje bloemen om de aftrap een feestelijk tintje te geven. 

De inzameling van kunststof verpakkingen vindt eenmaal per drie weken plaats, net als de inzameling van restafval, GFT en de stromen die Stilema inzamelt (glas, papier, blik, textiel en klein e-goed). Het nieuwe ophaalschema is via de digitale afvalkalender en via de app ‘Afvalvrij’ simpel te raadplegen, zodat iedereen altijd makkelijk kan zien wanneer Circulus en Stilema langskomen. Download de Afvalvrij-app via de website van Circulus, via de App store of Google play. De app is te vinden via de zoekterm Afvalvrij. Huishoudens die door de veranderingen eenmalig te lang moeten wachten op een ophaalronde van bijvoorbeeld de grijze container, kunnen bellen met Circulus, waarna zij standby staat om een extra ronde te rijden.