Kandidatenlijsten verkiezingen bekend(07-02-2014)

Dit item is verlopen op 20-03-2014.

Op woensdag 19 maart a.s. zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Vrijdag 7 februari zijn de definitieve kandidatenlijsten van alle politieke partijen die meedoen aan deze verkiezingen vastgesteld en ter inzage gelegd.

Op deze kandidatenlijsten kan iedereen zien welke politieke partijen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart a.s. Ook is bij iedere politieke partij te zien op wie er gestemd kan worden en is bekend welke politieke partijen lijstcombinaties vormen. Een lijstcombinatie (of lijstverbinding) is een samenwerking tussen verschillende politieke partijen, om hun kansen op een zogenaamde restzetel te vergroten. Bij de verdeling van de restzetels worden de partijen die onderling hun kandidatenlijsten verbonden hebben namelijk als één partij beschouwd. Van de regeling wordt meestal gebruikgemaakt door partijen die zich min of meer verwant met elkaar voelen.

In de gemeente Epe zijn de politieke partijen PvdA en GroenLinks een lijstverbinding aangegaan. Ook de SGP-CU vormt met het CDA een lijstverbinding.

De kandidatenlijsten worden ook over enkele weken tegelijkertijd met de stempas toegestuurd naar alle mensen die mogen stemmen.

Te downloaden: