Kapwerkzaamheden Weteringdijk en Bokkerijweg te Vaassen(09-03-2016)

Dit item is verlopen op 19-03-2016.

In week 11, van 14 tot en met 18 maart, worden kapwerkzaamheden uitgevoerd aan de Bokkerijweg en de Weterindijk in Vaassen. Deze werkzaamheden komen voort uit het landbouwontwikkelingsplan Beemte Vaassen.

Aan de Bokkerijweg worden vijf populieren nabij de aansluiting met de Geerstraat gekapt. Dit is nodig om de wegaansluiting te verbeteren en meer overzichtelijk te maken. In het najaar worden drie zwarte elzen (Alnus glutinosa) op de locatie terug geplaatst.

Aan de Weteringdijk worden in totaal zes populieren gekapt. Deze bomen staan ter hoogte van de brug over de wetering. Deze bomen zijn niet te handhaven vanwege de werkzaamheden aan de brug en de reconstructie van de weg. De Weteringdijk wordt opgeknapt door de rijbaan te voorzien van een nieuwe asfaltlaag en in de bermen een strook bermbeton aan te brengen. In het najaar worden vier zomereiken (Quercus robur) aan de Weteringdijk terug geplant. Dit is een duurzame boomsoort die op deze locatie goed aansluit op de bestaande bomen langs de Weteringdijk.

Tijdens de werkzaamheden is mogelijk tijdelijk sprake van enige verkeershinder.