Kinderdorp Cavente feestelijk geopend(27-08-2013)

Dit item is verlopen op 10-09-2013.

Met mooi weer is vandaag het Cavente kinderdorp in Vaassen officieel en feestelijk geopend door burgemeester Hans van der Hoeve en kinderburgemeester Nikki van Eijken. Zij was vlak daarvoor door de burgemeester benoemd als kinderburgemeester en kreeg de kinderambtsketen omgehangen. 

Nikki gaf aan graag de burgemeester te helpen bij zijn werk en houdt hem telefonisch op de hoogte van de gebeurtenissen in het kinderdorp. Daarna stelde de burgemeester de kinderen de belangrijke vraag of ze de hamers gereed hadden. Alle kinderen staken de hamers hoog in de lucht en het was tijd voor het traditiegetrouw slopen van beide sloopauto’s. De burgemeester en de kinderburgemeester deelden gezamenlijk de eerste klap met de hamer uit. Dat was het startsein voor de kinderen om los te gaan op de twee sloopauto’s. Een paar kinderen deden niet mee met het slopen en verzamelden alvast het beste hout voor de bouw van de hutten. 

Activiteiten in het kinderdorp

Van 27 tot en met 30 augustus staan er in het Kinderdorp Vaassen veel leuke activiteiten en speelmogelijkheden op het programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zoals diverse demonstraties, sport- en spel activiteiten, gekke clowns, een heuse modeshow en een playbackshow. Dit betekent spanning, sensatie, plezier en ravotten. Het kinderdorp staat op de Dorpsweide aan de Ireneweg in Vaassen. Het kinderdorp is elke dag geopend van 9.30 uur tot 15.30 uur. Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van Cavente, www.cavente.nl. Op deze website staan ook de kosten van de dag- en 4dagenkaarten vermeld.