Kinderdorp Cavente feestelijk geopend(18-08-2015)

Dit item is verlopen op 28-08-2015.

Een flinke hamerklap, een grote deuk in één van de sloopauto’s en kinderdorp Cavente is dinsdag 18 augustus officieel en feestelijk geopend. Kinderburgemeester Stijn Veldhoen en de echte burgemeester Hans van der Hoeve deelden samen deze hamerklap uit. Stijn was vlak daarvoor door de burgemeester benoemd als kinderburgemeester van het dorp en kreeg de kinderambtsketen omgehangen. Na de eerste klap staken alle kinderen hun hamers hoog in de lucht en gingen vervolgens los op beide sloopauto’s.

Stijn helpt de burgemeester deze week om een oogje in het zeil te houden en houdt hem van alle gebeurtenissen in het dorp op de hoogte. Want het kinderdorp is verboden voor volwassenen en dus ook voor de burgemeester. 

Activiteiten in het kinderdorp

In het kinderdorp Cavente staan veel leuke activiteiten en speelmogelijkheden op het programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zoals diverse demonstraties, een klimwand, sport- en spel activiteiten, luchtkussen springen, fietscrossen, een zwaan-kleef-aan optocht door Vaassen en een kindermuziekfinale. Dit betekent spanning, sensatie, plezier en ravotten. Het kinderdorp staat op de Dorpsweide aan de Ireneweg in Vaassen. Het kinderdorp is elke dag geopend van 9.30 uur tot 15.30 uur. Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van Cavente, www.cavente.nl